15/12/2017

Har du också frågor om värmepumpar?

Funderar du på att köpa värmepump, men undrar över en hel massa? Då är du inte ensam. Att köpa värmepump är ett stort beslut. Mathilda Holmqvist jobbar med kundsupporten för Bosch Värmepumpar och här ger hon dig svar på några vanliga frågor kring värmepumpar.

matilda3.jpgMitt jobb handlar om att räta ut frågetecken och se till att kunder, installatörer och återförsäljare får reda på fakta kring värmepumpar, både generellt och specifikt. Vi har som allra mest att göra på hösten och vintern. Det är då många vill jämföra sin nuvarande värmekälla med en ny och vi har något av en ”högsäsong”.

Vad möts vi då av för frågor inför värmepumpsköp? Ja, alla samtal är olika, men de flesta handlar om installation och våra produkter. Här har jag samlat några vanliga frågor:

 

Tillverkas Bosch värmepumpar i Sverige?
- Ja, det gör de. Visserligen är Bosch ett tyskt företag men när det gäller värmepumpar har vi samlat all utveckling och produktion i småländska Tranås. Här är hjärtat av verksamheten.

 matilda.jpg

Vilken värmepump ska jag välja?
- Det beror på en rad faktorer, som till exempel hur stort hus du har, var du bor, hur huset är isolerat, hur många ni är i hushållet och så vidare. Vi har därför tagit fram ett test som bara tar någon minut att fylla i så får du reda på vilken pump som vi rekommenderar för ditt hem.

Gör testet här

 

Varför ska jag köpa en Bosch värmepump?
- Därför att de är så bra så klart! Vi är extra stolta över är att de är utvecklade för att passa vårt nordiska klimat. Du får en pump med hög kvalitet, som är svensktillverkad och har hög prestanda. Dessutom får du en av marknadens bästa garantier när du köper en Bosch värmepump.

 

Du får en värmepump med hög kvalitet, som är svensktillverkad och har hög prestanda.

Var kan jag köpa Bosch värmepumpar?
- Vi rekommenderar alltid att du anlitar en av våra VärmePartners, det vill säga någon VVS-installatör runt om i landet som är utbildad på Bosch värmepumpar. De kan sin sak och ser till att du får ut maximalt av pumpen. Dessutom får du bättre garantier om du köper pumpen via en VärmePartner. Här hittar du alla våra installatörer så ser du vem som är närmast dig.

 

Vad kostar en värmepump?
- Det beror på vilken pump du ska ha och förutsättningarna runt om (krävs borrning till exempel?). Ett tips är att be om ett kostnadsförslag. Fyll i dina uppgifter, så återkommer en av våra installatörer till dig för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi har även tagit fram prisuppskattningar för olika värmepumpsinstallationer för att ge hjälp och vägledning för dig som går i köpetankar.  Vi vill förenkla värmepumpsköpet och ge ett humm om vad en installation kostar genom att ge en samlad överblick.Många undrar tex vad en hel bergvärmeinstallation kostar, vilket vi svarar på här.

 matilda2.jpg

Ja, det var några vanliga frågor och jag hoppas att jag har kunnat ge lite matnyttig information och tips. Om inte, tveka inte att höra av dig till Bosch eller direkt till någon av våra installatörer. Det är de som kan ge exakt svar på vad just din värmepump kan kosta och vad du behöver.

Mathilda Holmqvist

Mathilda har jobbat på Bosch Kundssupport i snart ett år. På fritiden gillar hon att göra om hemma, stötta sin hockeyspelande sambo och laga mat med vänner.

Kategorier

Reportage (15)
Energibesparing (7)
Inför värmepumpsköp (7)
Bergvärme (6)
Välja uppvärmning (5)
Byta ut gammal värmepump (5)
Luft/vattenvärme (4)
Frånluftsvärmepump (3)
Utveckling (2)
Teknik (2)
Miljö (2)
Luft/luftvärmepump (2)
Ventilation (1)
Bosch Kundsupport (1)
Borra för bergvärme (1)
Välja rätt värmepump (1)