Heat Sustainably #LikeABosch

De senaste generationerna av Bosch värmelösningar är våra mest hållbara någonsin. Alla våra värmepumpar är designade för att vara så effektiva som möjligt. Så oavsett vad som passar dig och ditt boende kommer du kunna värma hållbart #LikeABosch.

Värmelösningar från Bosch

Luft/vattenvärmepump bakom en man och ett träd som ger high five i #LikeABosch-miljö

Luft/vatten
värmepump

En luft/vattenvärmepump använder energin i luften för att ge värme och varmvatten värmesystemet i ditt hem. Smart, eller hur? Luft/vattenvärmepumpar består av en ute- och en innedel. Kompakta och tysta enheter som fungerar med Bosch HomeCom Easy-appen för styrning på distans. Idealisk för alla typer av hem.

Se våra alternativ
Bergvärmepump Bosch Compress 7800i LW/M i #LikeABosch-miljö

Berg-, sjö- och jordvärmepump

Compress 7800i LW/M

En annan typ av värmepump, som använder naturlig värme lagrad i marken. Cirka 80% av energin den använder kommer från marken, resten kompletteras med el. Det är ett genialiskt sätt att nyttja förnybar energi för att värma upp ditt hem och med en A+++ ERP-klassificering vet du att värmepumpen sparar så mycket energi som möjligt. Med Bosch HomeCom Easy-appen får du även kontroll över din värme och ditt varmvatten.

Kolla in bergvärme
Appen Bosch HomeCom Easy i #LikeABosch-miljö

HomeCom Easy-app

Styra värme och varmvatten från din telefon? Det kan du ge dig på. Med den senaste smarta appen från Bosch kan du schemalägga din uppvärmning var du än är och till och med sänka temperaturen på distans. Det är inte bara enkelt och bekvämt, det kan hjälpa dig att kontrollera din energiförbrukning med lätthet.

Ta kontroll
Luft/luftvärmepump Climate 9100i i sällskap av en kvinna och två bin i #LikeABosch-miljö

Luft/luftvärmepump

Climate 9100i

Vårt flaggskepp bland luft/luftvärmepumpar. Genialiskt tar den energi från luften utanför för att ge varm luft inomhus. Det betyder att luft är den primära energikällan, i kombination med elektricitet, vilket avsevärt minskar ditt koldioxidavtryck när du värmer med luft/luft. Ännu mer genialiskt är att 9100i har WiFi-anslutning och intelligent rumssensor. Därtill kan den ge både värme och kyla, och det med högsta betyg för effektivitet, A+++.

För värme och svalka
Frånluftsvärmepump Bosch Compress 3800i EW i #LikeABosch-miljö

Frånluftsvärmepump

Compress 3800i EW

Frånluftsvärmepumpar återvinner värmen från den luft som ventileras ut ur hus med mekanisk ventilation. Värmen kan användas till varmvatten och bidra till att värma upp bostaden. Frånluftsvärmepumpen är idealisk för mindre, moderna och välisolerade hem.

Till frånluftaren
Värm hållbart #LikeABosch med bergvärme

Kolla in bergvärmepumparna

Se olika modeller
Värm hållbart #LikeABosch med värmepump

Upptäck alla våra värmepumpar

Smarta lösningar
Styr din app och värm ditt hem hållbart med värmepump #LikeABosch

Koppla in och koppla av

Läs om app

Det finstilta till produkterna i kampanjen


Smart uppvärmning

Med luft som den huvudsakliga energikällan drar luft/vattenvärmepumpar in energi utifrån, överför den till varmvatten och cirkulerar det genom huset. Detta täcker husets energibehov för uppvärmning och varmvatten. Det kallar vi smart uppvärmning.


På vilket sätt är det mer hållbart?

Värmepumpar ges en SCOP-klassificering, en årsverkningsgrad. SCOP är Seasonal Coefficient Of Performance, vilket indikerar energieffektivitet. Med en SCOP på upp till 5,5 och en A+++ ErP-klassificering för värmesystemet är Compress 7800i LWM mycket effektiv i sin kategori.

Ett sätt att mäta klimatpåverkan från olika växthusfall är CO₂-ekvivalenter (CO₂e). Eftersom bergvärmepumpar använder solenergin som lagras i berg, jord, sjöar eller grundvatten, har den en mycket låg CO₂-ekvivalent på endast 4,8 tCO2eq*. Så det är ett mer naturligt sätt att värma och kyla ditt hem i jämförelse med gas- och oljepannor.

*Observera att det presenterade värdet ovan inte är specifikt för Sverige.


På vilket sätt är det mer hållbart?

Bosch HomeCom Easy-appen är gratis att ladda ner och ger dig energiövervakning över dina Bosch-anslutna värmepumpar snabbt som ögat. (Wi-Fi och smartphone krävs)

Funktioner som "Borta"-läge hjälper dig att spara energi när du lämnar huset. Allt som behövs är ett klick för att minska ditt värme- eller varmvattenbörvärde. Sedan, när du kommer hem, kan du återgå till den tidigare nivån av komfort med ett klick.


På vilket sätt är det mer hållbart?

Värmepumpar innehåller ett köldmedium som använda för att transportera energi från en varm källa till en kall källa och omvänt. Och i Climate 9100i lyckas vårt köldmedium (R32) leverera en ännu lägre global uppvärmningspotential än våra tidigare modeller.

Vilket innebär uppvärmning och kyla till både låga investeringar och låga driftskostnader. För att inte tala om ett ErP på högsta klass, A+++ för både värme och kyla.


På vilket sätt är det mer hållbart?

Detta allt-i-ett-system återvinner värme från luft som ventileras ut ur hus med mekanisk ventilation. Detta används sedan för varmvatten, samt till uppvärmning av hemmet.

Frånluftsvärmepumpar som Compress 3800i EW ger en imponerande driftsekonomi – särskilt i moderna, mindre och välisolerade hus – med ett ErP på A++ (värme) och A (varmvatten).