Gröna träd som sträcker sig mot skyn i solljus

Om

Bosch Home Comfort

Vi har länge visat vägen i fältet grön teknologi - för samhället, för miljön, för livet. Det är kärnan i vår identitet, och det vill vi i värmedivisionen uttrycka än mer med vårt syfte och vårt nya globala namn Bosch Home Comfort.

Vi är en del av förändringen.

Make. Home. Comfort. Green.

Kontakta oss

Bosch hållbarhetsfokus är förankrat genom hela koncernen och reflekteras i vad vi gör.

Stora i Sverige och i världen

Väljer du en Bosch värmepump kan du vara trygg med att du väljer en erfaren tillverkare. Våra första värmeprodukter tillverkade vi redan på 1800-talet. 

Bosch Home Comfort Group är en av Europas största tillverkare av värmeprodukter och i vårt utbud hittar du allt från kostnadseffektiva värmepumpar till moderna ventilationslösningar.

Vårt internationella kompetenscenter för värmepumpar, där våra produkter utvecklas och tillverkas, ligger i småländska Tranås.

Våra värmepumpar
Bosch värmepumpssortiment

Uppfinner för livet

Du känner säkert igen varumärket Bosch. Förutom värmepumpar är koncernen en ledande internationell leverantör av teknologi och tjänster. Totalt består koncernen av 468 dotterbolag och lokala företag i omkring 60 länder.

Verksamheten är indelad i fyra affärsområden: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, och Energy and Building Technology.

Boschs strategiska mål är att leverera innovationer för ett enklare liv inom varje affärsområde, till exempel verktyg, värmeprodukter och avancerade lösningar under motorhuven på bilar. Teknologi som är ”Invented for life”.

Bosch Group

Teknologi för en bättre värld

Bosch har 85 500 medarbetare inom forskning och utveckling runt om i världen. Den speciella ägarstrukturen säkerställer den entreprenöriella friheten i Bosch-koncernen och gör det möjligt för företaget att planera långsiktigt samt att göra tunga investeringar med sikte på framtiden. Största delen av aktiekapitalet i Robert Bosch GmbH ägs av Robert Bosch Stiftung GmbH, en välgörenhetsstiftelse.

Robert Bosch Stiftung

Närproducerat i svenska Tranås

Bosch Thermoteknik AB i svenska Tranås grundades redan 1968, då som IVT Industrier, och har idag över 1000 medarbetare. Här finns både kompetens- och utvecklingscenter samt produktionsenhet för värmepumpar till hela världsmarknaden inom Bosch-koncernen. Vi arbetar efter missionen att våra produkter ska förbättra livskvaliteten för människor i hela världen.

Kompromiss­löst fokus på modern teknik sedan 1886

Robert Bosch grundade företaget redan 1886 med syftet att uppfinna tekniska lösningar i människans tjänst. För att bibehålla utvecklingskraften i verksamheten valde han en stiftelse. Vi har alltså inga externa ägare som vill ha aktieutdelning. Allt överskott återinvesteras istället i verksamheten för långsiktig utveckling. En sällsynt god idé.