Varma duschstunder och mer pengar i plånboken

Tänk att hitta sitt drömhus och känna att här ska vi leva tillsammans i många år och låta våra barn få växa upp. Just det fick familjen Weibull i Höllviken uppleva. En stor och fin villa, på närmare 300 kvadratmeter, som de skulle renovera. Och allt skulle få ta sin tid. Förutom oljepannan som försåg huset med värme och varmvatten. Den ville de få iväg så fort som möjligt.

Oljepannan hade funnits i huset sedan 1990-talet. Den var gammal, Caroline och Andreas kunde känna lukten av olja och det gick knappt att ta en varmdusch utan att varmvattnet tog slut. Dessutom var vattentemperaturen ojämn, vattnet kunde gå från varmt till iskallt på bara några sekunder. Både Caroline och hennes man Andreas kände ganska direkt att det här inte var en smart och miljövänlig lösning. De bestämde att oljepannan skulle bort innan första vintern i huset.

Sagt och gjort. Eftersom familjen ville ha den bästa lösningen för just deras hus, jämförde de många värmepumpar med varandra och tog kontakt med flera leverantörer. Caroline sökte till och med i olika forum på internet och såg att det talades väldigt bra om Boschs värmepumpar. Till slut föll valet på Bosch Compress 6000 AW, som installerades i början på hösten 2014. Själva installationen gick väldigt snabbt.

- Vi höll oss borta en heldag och när vi kom hem igen på kvällen var allting klart. Har man småbarn som i vårt fall, är det extra uppskattat med snabb och smidig installation.

Utrymmet där oljepannan tidigare låg byggde familjen om till en förvaringsplats och den nya värmepumpen placerades utanför förrådet.

- Vi märker inte ens av den, så tyst är den. Den försörjer hela huset med värme och varmvatten. Både inomhus- och varmvattentemperaturen är jämn. Det är faktiskt vårt bästa val vi har gjort i samband med husköpet. Vi gick från höga driftkostnader till betydligt lägre, från att knappt ha kunnat ta en varm dusch till varma, sköna och långa duschstunder. För att inte nämna hur miljövänligt och driftsäkert det nya värmesystemet är.

 

 

- Nu har vi haft värmepumpen i flera år och den har fungerat hur bra som helst. Vi sköter alla vardagliga inställningar själva och kan anpassa värmen efter olika behov. Vi är jättenöjda och glada över vårt val av pump.

Produktvalet:

Luft/vattenvärmepump Bosch Compress 6000 AW som idag är ersatt med Bosch Compress 7000i AW.