Vad kostar det att installera bergvärme?

Installationskostnaden beror på hur marken under din tomt ser ut. Vilken typ av berggrund har du under huset? Vilket avstånd är det från markytan ned till berggrunden? Hur djupt behöver man borra för att täcka ditt energibehov? Enkelt räknat brukar man säga att installationsarbetet och driftsättning av bergvärmepumpen är cirka 40 procent av totalkostnaden. Den här delen omfattas även av ROT-avdraget som i dagsläget ligger på 30 procent.

Uppskattat pris för en bergvärmeinstallation

Cirkapriset för bergvärme inklusive borrning hamnar mellan 120 000-240 000 kr efter ROT-avdrag. Den exakta kostnaden för att installera bergvärme varierar beroende på hur ditt energibehov ser ut och hur marken ser ut under din tomt.

Behovsanalys och offert

Hos oss ingår alltid behovsanalys inför värmepumpsköp. Bosch Climate Partner ger dig ett kostnadsförslag för just din bostad. Fyll i formuläret så blir du kontaktad av en installatör som kan räkna på den exakta kostnaden för bergvärme i just ditt hus.

Bosch Climate Partner hjälper dig hela vägen

  • Kostnadsfri rådgivning och hembesök.
  • Besparingskalkyl och offert.
  • Generösa garantier och trygghetslösningar.
  • Ansökning om borrtillstånd.
  • Demontering och bortforsling av eventuellt utbytt system.
  • Funktionsgenomgång av installerat system.
  • Service och eventuellt underhåll.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!

Störst besparing med Compress 7800i LW/M

Att installera en bergvärmepump är ett energieffektivt sätt att värma bostaden. Värmepumpen ska hålla under många år och ge en god besparing under tiden. Men att välja uppvärmningssystem är ingen lätt uppgift och för en privatperson är det svårt att hänga med i den tekniska utvecklingen.

Vår senaste bergvärmepump Compress 7800i LW/M har den högsta energimärkningen och är därmed vår effektivaste bergvärmepump.

Priset på bergvärmepumpen

Exakt hur mycket en bergvärmelösning kostar beror på vilken värmepump du behöver och hur förutsättningarna ser ut på din tomt. Vilken modell och effektstorlek du bör ha till ditt hus beror på din energiförbrukning. Den varierar från hushåll till hushåll och baseras på bland annat; husets storlek, hur välisolerat huset är, hur många ni bor i huset och hur mycket varmvatten ni förbrukar. Du får hjälp av en Bosch Climate Partner med exakt beräkning för att veta vilken värmepump som behövs i ditt hus. Självklart inkluderar förslaget både rätt produkt och totalkostad för hela installationen.

Investering idag, besparing imorgon

Installationskostnaden för en bergvärmepump jämfört med andra värmepumpar är något högre. Men bergvärme lönar sig i längden! Värmen som finns lagrad i berget är gratis att använda. Ingen annan värmepump kommer i närheten av bergvärmepumpens låga driftskostnad. Du kan spara så mycket som 75%. Ett tryggt alternativ som håller i många år framöver.

Se våra bergvärmepumpar

Se hur en bergvärmeinstallation går till