Vad kostar det att installera luft/vatten?

Bosch luft/vattenvärmepumpar finns i olika storlekar och effektmodeller. Vilken modell du behöver beror på vilket energibehov ditt hushåll har, det vill säga hur mycket energi ditt hushåll förbrukar. Totalkostnaden för en luft/vattenvärmepump blir alltid något lägre än för en bergvärmepump eftersom du slipper borra på tomten.

Uppskattat pris för att installera en luft/vattenvärmepump

Cirkapriset för en luft/vattenvärmepump inklusive installation hamnar mellan 95 000-140 000 kr. Den totala kostnaden för en luft/vattenvärmepump hänger ihop med bland annat vilken effektmodell du väljer, om du behöver en varmvattenberedare och var du bor någonstans i Sverige. En installatör tar fram ett korrekt pris för just dig och ditt hus när alla faktorer är inräknade.

Kom i kontakt med installatör

En investering för framtiden

Jämfört med en bergvärmepump är installationskostnaden för en luft/vattenvärmepump lägre. Här slipper du bland annat kostnaden för borrning. Men du kan fortfarande nå en besparing på upp till 60 procent, beroende på vad du har för uppvärmningslösning idag. Ett smart och bekvämt val för dig som bor i mildare klimat.

Se luft/vattenpumparna

Få offert på luft/vattenvärmepump inkl. installation

För att kunna ge dig råd och stöd kring vilken modell du bör ha och vilken effektstorlek som passar ditt hus bäst rekommenderar vi Bosch Climate Partner. De är noggrant utvalda VVS-installatörer som genomgått utbildning inom behovsanalys, dimensionering och installation. När du fyller i formuläret sätter vi dig i kontakt med en Partner nära dig.

 

Bosch Climate Partner hjälper dig.

  • Kostnadsfri rådgivning och hembesök.
  • Besparingskalkyl och offert.
  • Generösa garantier och trygghetslösningar.
  • Demontering och bortforsling av eventuellt utbytt system.
  • Funktionsgenomgång av installerat system.
  • Service och eventuellt underhåll.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!