Häng med på Värmesafari i 360°

Bosch Värmepumpar ser till att djuren på Skansen-Akvariet har rätt klimat. Häng med oss på Värmesafari. Här får du lära dig mer om djuren och hur de lever på akvariet. Allt är filmat i 360° och du bestämmer själv vad du vill titta på. 

För bästa 360-upplevelse i mobil eller tablet, följ oss gärna på YouTube

Krokodilerna i akvariet

I Akvariet hittar du ett av världens äldsta djur, krokodilen. De har funnits på vår jord ända sedan dinosaurierna levde. Krokodilerna har också ett extra ögonlock som är genomskinligt och fungerar som ett cyklop när de rör sig under vattenytan.

Sengångarna

Sengångare är väldigt långsamma i allt de gör. De lever sina liv uppe i träden och för att kunna hänga på grenarna fungerar deras klor som kraftiga klätterhakar. Men trots sina klor är de väldigt snälla och helt ofarliga för oss människor.

Lejontamarinerna

Lejontamarinen är en av världens mest sällsynta apor och den kommer ursprungligen från Brasilien. Namnet har den fått eftersom den guldgula pälsen ser ut som manen på ett lejon. På Skansen-Akvariet har det fötts 66 lejontamariner och de flesta har nu flyttat tillbaka till Brasilien för att leva i regnskogen!

Aporna i regnskogen

I Skansen-Akvariets egen regnskog hittar vi pinchéaporna, som lever sina liv lite annorlunda jämfört med andra primater. Här är det pappan som tar hand om ungarna efter födseln. Dörren till buren står alltid olåst, men aporna smiter aldrig ut för det. De trivs bättre i den varma och fuktiga regnskogen bland alla växter.

Lemurerna

Lemurerna kommer ursprungligen från ön Madagaskar utanför Moçambique. De har vackra svart- och vitrandiga svansar som de signalerar till andra lemurer med för att berätta var de befinner sig. Lemurer tycker om värme och att vara ute i solen på sommaren. Under vintern är de däremot mest inne i värmen och har det skönt!

Alla klipp

Häng med på Värmesafari, klicka på länken nedan. 360° är en filmupplevelse som använder den senaste tekniken och funkar därför endast i Internet Explorer 13, 14 samt de nyare versionerna av Chrome, Opera och Firefox. 

Till alla Värmesafari-klipp på YouTube.

Häng med på Värmesafari i 360°
Se filmen
1. På besök hos lemurerna!
Se filmen
2. Från Madagaskar till Skansen-Akvariet
Se filmen
3. Äggläggning hos krokodilerna!
Se filmen
4. Ormen Snoddas rymmer!
Se filmen
5. Två långsamma tvillingar
Se filmen
6. Vem bestämmer i djungeln?
Se filmen
7. Trillingmamman Viktoria
Se filmen
8. Nu kläcks krokodilerna!
Se filmen
9. Maggan är hungrig
Se filmen
10. Hälsa på i regnskogen
Se filmen

Få regnskogsvärme hemma

Bosch värmepumpar ser till att djuren på Skansen-Akvariet får rätt klimat. Kolla in vår nya design på bergvärmepumpen CS 7000i LWM och vår energieffektiva luft/luftvärmepump Compress 8000 AA – belönad med klassificeringen A+++.