Låt en Bosch Climate Partner sköta värmepumpsinstallationen.

Behovsanalys, dimensionering och installation är lika viktiga som hur värmepumpen byggs. Vi rekommenderar därför alltid en Bosch Climate Partner! De är noggrant utvalda fackmän som genomgått grundliga utbildningar hos oss på Bosch. Climate Partners finns representerade över hela Sverige. Låt oss hjälpa dig med ditt värmepumpsköp!

 

Få offert från installatör på din ort.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig vidare för hjälp med din nya värmelösning.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!

Vad kostar en värmepump i månaden?

När man ska välja ett nytt värmesystem oavsett om man byter från pellets, direktverkande el eller en gammal värmepump är det bra med en hänvisning på priset så man hinner göra ett genomtänkt beslut, gärna innan det blir kallt i huset. I tabellen ger vi dig uppskattade cirkapriser på våra värmelösningar och månadskostnader för värmepumparna.

Uppvärmd yta Bosch Värmelösning Lösningen ger Cirkapris före ROT Driftkostnad/mån
90-250m² Bergvärme inkl. borrning Värme och varmvatten (kyla tillval) 120 000-195 000 kr Ca 480-750 kr
90-250m² Luft/vatten Värme och varmvatten (kyla tillval) 90 000-120 000 kr Ca 500-900 kr
100-180m² Frånluft Värme, ventilation och varmvatten 70 000-75 000 kr Ca 840-1190 kr
<100->150m² Luft/luft Värme och kyla 17 000-25 000 kr Ca 300-500 kr

 

Kostnaden kan variera beroende på dina önskemål och husets förutsättningar. Vill du bli kontaktad för att diskutera ett hembesök och få en fullständig offert?

Uppskattade priser för en värmepumpsinstallation.

Du vet säkert redan om att priset för en värmepumpsinstallation varierar. En exakt beräkning hjälper gärna en installatör dig med genom att du skickar in en förfrågan. Vill du få en uppskattning om kostnaden för våra olika storlekar och modeller har vi tagit fram exempel.

Hitta en installatör nära dig

För många träffar

Sök på stadsdel eller adress istället.

  Kontakt

  Hur mycket kan du spara med en värmepump?

  Få en uppskattning på hur stor din besparing blir med en värmepump.

  Ditt nuvarande system:

  Uppvärmningssystem

  Din elkostnad

  0 öre/kWh

  Ditt pris för fjärrvärme idag

  0 öre/kWh

  Ditt oljepris idag (riktpriser)

  0 kr per m3

  Pelletspris per ton

  0 kr/ton

  Din förbrukning för uppvärmning

  0 kWh

  Din årsförbrukning olja

  0 kr per m3

  Pellets förbrukning i ton

  0 ton

  Din besparing

  2 500 kr/år

  * Baserat på ett schablonpris om SEK 1 per kilowattimme. Kontakta oss för en exakt kostnadsberäkning!

  6 års garanti. Utan självrisk eller värdeminskningavdrag.

  Med vår fabriksgaranti får du totalt 6 års garanti, med möjlighet till förlängning i upp till 12 år extra via Bosch MER-försäkring.

  Garantin gäller utan självrisk eller värdeminskningsavdrag och utgör därför det bästa och mest omfattande skyddet som du kan få.

  Bergvärme, luft-vatten, luft-luft eller frånluft?

  Med 125 års erfarenhet av värmeprodukter har vi uppvärmningslösningen för just ditt behov.

  Behaglig värme och bättre ekonomi.

  Att välja värmepump är ett smart val både ekonomiskt och miljömässigt. Värme och varmvatten får värmepumpen direkt från naturen. Själv får du mer tid över och slipper köpa på dig fossila bränslen som resulterar i onödiga utsläpp i naturen. Beroende på vad du har för värmelösning idag kan en värmepump sänka dina värmekostnader med upp till 75 procent.

  När är det dags att byta värmepump?

  Har du en äldre värmepumpsmodell kan du tjäna på att byta ut den. En ny värmepump kommer ge dig större effektivitet och elbesparingar varje månad. Med en ny värmepump får du också nyutvecklad teknologi och smarta lösningar för till exempel appstyrning och inställningar på distans. Vi vet när det är dags att byta. Kontakta oss så får du hjälp av en Bosch-installatör.

  De valde Bosch - Utdrag från Bosch Magazine

  Värmepumpsbytet blev en okomplicerad affär.

  I hela tjugo år höll Berndt Johanssons gamla frånluftsvärmepump jämna steg med familjens värmebehov. Men varje saga har ett slut, så även den om frånluftsvärmepumpen. Ett läckande rör fick Berndt att ta kontakt med grannarna. Vem vänder man sig till för ett utbyte? Läs hela artikeln

  Sofie och Jocke i sitt hem som värms av en värmepump från Bosch
  Sofie och Jocke byggde sitt sommarhus vid havet.

  – Herberts Rör hjälpte oss att hitta företaget som gjorde energibalansberäkningen. När bygglovet hade gått igenom och vår beräkning var färdig hade vi ett samrådsmöte med kommunen. Så fort allt var godkänt fick vi hjälp av VVS-installatören som med energiberäknarna kunde svara på hur djupt vi skulle borra och vilken bergvärmepump som passade bäst för oss, berättar Joakim. Läs hela artkeln

  Varma duschstunder och mer pengar i plånboken.

  En stor och fin villa, på närmare 300 kvadratmeter, som vi skulle renovera. Och allt skulle få ta sin tid. Förutom en sak. Nämligen oljepannan som försåg huset med värme och varmvatten. Den ville vi få i väg så fort som möjligt. Oljepannan hade funnits i huset sedan 1990-talet. Läs hela artikeln

  Värme i norr.

  Jämfört med övriga Sverige kostar det mer att ha varmt och skönt i huset i Norrland – sett till antalet förbrukade kilowattimmar. Eldar du dessutom med pellets kostar det inte bara mer pengar, här spelar också tidsaspekten som det tar att fylla på pannan en stor roll. Hade Mikael Kuhmunen i Forshällan utanför Jokkmokk kunnat förutse alla fördelar med att gå från pellets till värmepump, hade han gjort det för länge sedan. Nu sparar han 27 000 kr per år. Läs hela artikeln